7-8-9 juli 2022

Nyheter

Världsstjärnan Zara Larsson till Törebodafestivalen

6 dec 2021

– Zara Larsson är populär i alla åldrar och det passar vår breda festival perfekt. Vårt program ser mycket lovande ut, men än har vi ett flertal godbitar kvar att släppa, förklarar festivalgeneralen.

Nyligen avslutade Zara Larsson sin första, egna arenaturné The Poster Girl Tour som hyllats av kritiker och publik. I sommar får vi se mer av Sveriges popdrottning när hon åker på nordisk festivalturné! Zara Larsson är en av våra största musikexporter detta decennium och har prisats därefter flertal gånger. Efter sin arenaturné har hon bevisat att det är på de stora scenerna hon trivs allra bäst.

I sommar tar Zara Larsson sin hyllade show ut på några av Nordens största festivalscener och besöker även Liseberg och Gröna Lund. Senast vi såg henne i festivalsammanhang var under 2019 då den bejublade konserten på Way Out West ägde rum. Nu har hon tagit sig till nästa nivå i karriären och har, utöver en succéturné, även ett helt nytt album med i bagaget.

Angående biljettpriserna

27 nov 2021

Vi har fått frågor om biljettpriserna. Den 1 december släpps 3 000 biljetter och priserna är. Vuxen 1.195:- Ungdom 12-17 år 865:- Barn 0-11 år fri entré i målsmans sällskap. Priset vid biljettsläppet den 1 april är inte bestämt än, men det blir inte billigare än nu i december. Den 1 april släpper vi också ett begränsat antal endagarsbiljetter (pris ej satt).

Smith & Thell på första festivaldagen

25 nov 2021

Nu är det klart att nästa artistsläpp till kommande Törebodafestivalen 7-8-9 juli nästa år blir populära duon Smith & Thell.

– En kanonbokning och min känsla är att de är en av de svenska artisterna som det lyssnats på mest i Sverige senaste åren, säger festivalgeneralen Per Ottosson som konstaterar att det blir härligt att se duon inta torget i Töreboda på första festivaldagen.

3 000 biljetter släpps den 1 december

21 nov 2021

Nu avslöjar festivalgeneralen Per Ottosson att det släpps festivalbiljetter den 1 december.

– Det är premiär för att släppa biljetter så här tidigt, men vi har alltid haft förfrågningar på att köpa biljetter som julklapp, så nu var det dags tyckte vi, förklarar han.

Antalet tredagarsbiljetter som släpps i början av december är begränsat till 3.000 stycken.

– Vi har ju inte spikat programmet till 100 procent och långt ifrån alla artister är släppta så vi tyckte det var ett lagom antal, säger festivalgeneralen som påpekar att det som vanligt är prisvärda biljetter.

– Det är fler artister klara men vi får inte släppa dem än och vi bestämmer inte det själva. Det styrs av bokningsbolag och agenter, säger Ottosson.

– Tänk på att biljetterna kan ta slut. 2018 var det många som skrattade när vi varnade för lapp på luckan. Det var inte lika roligt när det blev slutsålt och många trogna festivalbesökare fick tyvärr ingen biljett vilket var tråkigt, berättar Ottosson.

Kan man gissa på att nästa års festival också kan bli slutsåld? Ett starkt startfält utlovas och med tanke på att arrangörerna har sagt att det är sista festivalen så blir det nog ett rejält sug efter biljetter. Vill du ha en biljett gäller att sitta med fingret på knappen den 1 december kl. 10.00...

Thundermother rockar på Törebodafestivalen!

29 okt 2021

– Jag fick upp öronen för gruppen när Torbjörn Borg intervjuade trummisen Emlee Johansson från Vartofta i Radio Skaraborg, förklarar festivalgeneralen Per Ottosson.

– De har slagit igenom stort i hårdrockskretsar och är just nu ute på en massiv europaturné. Trots att de spelar en väldigt tuff hårdrock har de melodiösa refränger som gör att musiken fastnar hos lyssnaren – även om man inte är en ren hårdrockare, menar Per Ottosson som konstaterar att bandet kommer att tillföra en rejäl dos energi till nästa års festival.

”Heat Wave”, det senaste albumet från Thundermother, är det musikaliska uttrycket för bandets slående stil – en sofistikerad version av ett AC/DC möter Motörhead-sound med fräscha moderna rockelement och ett rikt 70-talsgroove.

Albumet kom in på de officiella albumlistorna i många länder och stannade där i flera veckor. Aftonbladet gav albumet fyra plus och skrev ”Svenska Thundermother har siktet inställt på världsherravälde. Fjärde albumet ”Heat Wave” hintar om att det troligen bara är en tidsfråga”

Thundermother beskrivs ofta som ett av Sveriges hårdast turnérande band. Med festivaler som Wacken, Graspop, Bråvalla och Metaltown i ryggen, samt förband till inga mindre än KISS på deras Kiss Kruise, gjorde bandet ett hyllat framträdande på en av Sweden Rock’s största scener sommaren 2019. Nu är dom återigen redo att möta den svenska publiken.

Thundermother består av:

Filippa Nässil – gitarr

Guernica Mancini – sång

Emlee Johansson – trummor

Lillasyster klara för Törebodafestivalen 2022

28 okt 2021

Hårdrocksbandet Lillasyster bildades i Göteborg 2006. Från början hette bandet Rallypack, och deras låtar var på engelska, men i samband med att de började göra låtar på svenska bytte de namn till Lillasyster. Martin Westerstrand och Daniel Cordero var tidigare medlemmar i det svenska hårdrocksbandet Lok. Bandets första singel "Berätta det för Lina" släpptes i februari 2007. Debutalbumet Hjärndöd musik för en hjärndöd generation gavs ut under samma år och det var med Rihanna-covern Umbrella som Lillasyster hamnade på Trackslistan för första gången.

Sedan dess har bandet streamat flera guld och platina samt spelat in låten "Till Scandinavium" som, sedan flera år, spelas varje gång hockeylaget Frölunda HC åker in på isen.

2021 deltog bandet i Melodifestivalen med låten Pretender. Bidraget gick vidare till Andra chansen.

– Den lokala känslan som sångaren Martin Westerstrand visat är oerhört kul att se. Han titulerar sig ju som Törebodabo numera, förklarar Per Ottosson.

– Att han dessutom har tatuerat in "Töreboda Rock City" på knogarna som han stolt visar upp i TV gör att det extra kul att hälsa bandet välkomna nästa år, menar festivalgeneralen.

Billy Idol klar för Törebodafestivalen.

14 okt 2021

– Vi är otroligt glada och stolta över att kunna presentera ytterligare en världsartist till Törebodafestivalen. Billy Idol är en rockikon som spelat på de största scenerna i hela världen under flera decennier och lördag den 9 juli tar han plats på vår fantastiska festivalscen. Jag kan bara tänka mig trycket som blir mellan husväggarna på vår häftiga publikplats. Jag lovar att Billys energi kommer att smitta av sig och detta kommer garanterat att bli en av de största stunderna i festivalens historia, säger festivalgeneral Per Ottosson.

Billy Idol är en av vår tids största artister och en ikon från Londons punkscen på 70- och 80-talet. Från att det banbrytande punkbandet Generation X bildades 1976, med Billy Idol som frontfigur, via första soloalbumet ”Billy Idol” från 1982 och tills idag har Billy Idol varit lika stilsäker som han har varit älskad av fans världen över. Senaste EP:n ”The Roadside” kom för bara någon månad sedan och i sommar återvänder Billy Idol till Europa på turné tillsammans med ursprunglige gitarristen Steve Stevens. Ett stopp blir i Sverige – på Törebodafestivalen den 9 juli!

Nästa sommars festival blir den sista!

27 sep 2021

Styrelsen för Törebodafestivalen tog nyligen beslutet att nästa års festival i Töreboda blir den sista. Ett beslut som vuxit fram med tiden och givetvis har även pandemin påverkat, förklarar festivalgeneralen Per Ottosson.

– Vi har pratat om det de senaste åren och nu tog vi beslutet. Festivalen genomförs med hjälp av ideella krafter och många av nyckelpersonerna, som varit med sedan första festivalen år 2000, börjar bli till åren. I dagens samhälle är det nästan helt omöjligt att ersätta dem. Festivalen har ju också vuxit under resans gång, menar han.

– De som varit med och jobbat har lagt ner hela sin själ och gjort oerhört många timmar, något som krävs för att genomföra ett så här stort evenemang, påpekar han.

Föreningslivet har förändrats genom åren och idag är det allt färre som är engagerade jämfört med förr.

– Det har gjort det svårt att hitta nya föreningsmänniskor som vill jobba ideellt, påpekar festivalgeneralen.

– Alla sagor har ett slut och det vore fantastiskt att avsluta med flaggan i topp. Vårt mål är att göra den bästa festivalen hittills och vi ska plocka fram alla våra krafter för att lyckas med det, säger han bestämt.

– Festivalföreningen Töreboda 2000 kommer att finnas kvar och vi kommer inte att sluta med lokala evenemang, men det blir inte i nuvarande form, avslöjar han.

Magnus Uggla – en efterlängtad repris på Törebodafestivalen

27 maj 2020

– En klockren bokning. Uggla är en personlig favorit och han gjorde rejäl succé förra gången han var på Törebodafestivalen 2012, säger en mycket nöjd Per Ottosson, festivalgeneral.

Sveriges vassaste nagel i ögat kommer säkert rejält laddad. Magnus Uggla plockar de flesta låtarna från sina plattor från sent 70-tal/tidigt 80-tal, kryddat med nya favoriter från "Innan Filmen Tagit Slut…" och bjuder på en sanslös rockshow. Publiken kommer att få stifta bekantskap med en Uggla de sällan sett. Alla har en relation till Magnus Uggla. Beroende på vilken sida av fyrtioårskrisen man befinner sig så höjer man sitt glas till antingen "Varning På Stan" eller "Jag Mår Illa". Den klassiska sviten av album som började med "Bobbo Viking" och mynnade ut i prisbelönta "Välkommen till folkhemmet" är på många sätt omatchat i den svenska pophistorien. Med "Vittring", "Skandal Bjotis", "Sommartid", "IQ" och redan nämnda hits kan man lätt kalla detta för Ugglas guldålder; uppkäftigt och med satir som draget vapen svepte Uggla undan benen på både kritiker och fans.