7-8-9 juli 2022

Nyheter

Nästan två miljoner till föreningarna

1 sep 2022

Nu summerar vi Törebodafestivalen 2022 och det visar sig att föreningarna som varit med och jobbat får dela på nästan två miljoner kronor. Det betyder att vi på våra åtta festivaler i Töreboda betalat ut drygt 10 miljoner kronor till föreningslivet.

– Vi har haft ett fantastiskt samarbete och det känns bra att kunna göra detta för föreningslivet, säger festivalgeneralen Per Ottosson.

Totalt var det 44 föreningar som var med och hjälpte till innan, under och efter denna festivalen. Totalt la de ner 14 143 timmar.

– I och med att sponsorfesten/efterfesten är avklarad och föreningarna har fått sina pengar kan vi landa i det här nu. Det känns som om det avslutar Törebodafestivalen, menar Per Ottosson.

Föreningen Töreboda 2000 lever dock fortfarande och nu är det snart läge att känna sig för vad framtiden har att bjuda på.

– Förhoppningsvis kommer suget att arrangera något tillbaka om ett tag, men vi behöver nog ladda batterierna ett tag rejält innan det blir något nytt, mindre, projekt, säger festivalgeneralen.

Nils van de Poel inviger festivalen

23 jun 2022

Nils van der Poel inviger

Festivalen fortsätter sin tradition att ha en idrottare som invigare. På den sista festivalen klipps bandet av ingen mindre än skridskofantomen Nils van der Poel med dubbla OS-guld i bagaget.

OS-guld, VM-guld och en strålande karriär blev det för Nils van der Poel, som numera lagt skridskorna på hyllan.

– Han är absolut en av de mest spännande idrottsprofiler jag kan tänka mig och vi är oerhört glada över att han kommer och inviger. Han kommer också att dela ut pris till eldsjälarna som varit med och festivaljobbat sedan starten år 2000, säger Per Ottosson.

– Jag ser vissa likheter mellan Nils och Törebodafestivalen, då vi under många år förberett oss för just den här festivalhelgen. Precis om Van Der Poel hoppas vi också att finalen blir en succé och att vi kan sluta på topp efter närmare 25 års festivalarbete, säger Ottosson.

Tidigare invigare

2000: Björn Borg

2003: Jörgen Jönsson

2006: Hanna Ljungberg

2009: Anton Strålman

2012: Marcus Hellner.

2015: Joshi och Viktoria Helgesson

2018: Hanna Öberg

The Final Show

21 jun 2022

Sedan vi släppte festivalprogrammet tidigare i våras har frågorna varit många om vad The Final Show är.

Detta är festivalens eget projekt för att få till en sista avslutning som ger en tillbakablick på tidigare festivaler. Med bildspel och effekter vill vi skapa en extra spännande show.

”King of Queen” – Johan Boding – uppbackad av Night of Queen Band & Choir, som avslutade fredagskvällen 2015, har fått äran att vara huvudakt i avslutningsshowen. Givetvis blir det de bästa Queen-låtarna men framförallt särskilt utvalda hits från tidigare festivaler.

– Detta är extremt duktiga musiker som har repat in ett helt program speciellt för vår avslutning. Vi har även med flera lokala artister, som till exempel Martin Westerstrand från Lillasyster och vår egen Elisa Lindström. Vilka fler det är får bli en överraskning, säger festivalgeneralen Per Ottosson

Vi hoppas att alla sluter upp när den sista festivalen avslutas och ni kanske kan gissa vilken som blir den sista låten?

The Swedish ELO Tribute show till Törebodafestivalen

20 jun 2022

– Tidigare i våras besökte jag Karlstad för att se ett tribute-band till ett av mina absoluta favoritband – Electric Light Orchestra. Det var oerhört bra, säger Per Ottosson.

Det handlar om en i Sverige unik storslagen hyllning till giganten Jeff Lynne & Electric Light Orchestra. Showen med 19 musiker/sångare på scenen skall vara allt annat än ”Less Is More” 15 låtar ”sound alike” under 60 minuter i högt tempo med en spektakulär visuell upplevelse

– De spelar sent på fredagskvällen på södra scenen och musikaliskt låter det klockrent. Erik Rynefors har också gått ”All In” för att skapa en ljussättningen som är ”Light alike” ELO och vi kan helt klart förvänta oss något som är ovanligt bra, menar Per Ottosson som även konstaterar att det närmar sig festivaldags:

– Det blir otroligt mycket bra musik och upplevelser under de här tre dagarna och nu är vi snart där...

TEASER: https://elotributeshow.se/ljud-film-bild/

Haaks – sista bandet ut

14 jun 2022

 – Intresset för partybandet Haaks har har varit oerhört stort från våra festivalföljare och bandet har lovat att presentera en riktigt häftig rockshow som jag vet börjar med 2-4-6-8 Motorway, så jag är garanterat på plats, säger Per Ottosson.

– De fyller upp luckan på norra scenen klockan nio på bästa sätt.

Haaks har verkligen varit duktiga under pandemin och följts av oerhört många människor på fredagskvällarna när de sänt live på nätet.

Alice Cooper till Törebodafestivalen!

9 jun 2022

– Alice Cooper skulle avsluta sin megaturné i Athen den 6 juli och vi lyckades få honom att stanna kvar i Europa några dagar och ta vägen över Töreboda på väg hem till Detroit. Vi hoppas och tror att detta är en världsstjärna som kommer att tas emot väldigt väl av vår fantastiska publik. Nu närmar det sig!

Många är eniga om att Alice Cooper är mannen som först förde rocken till massorna och i sommar kommer han till Törebodafestivalen!

Sedan hans solodebut “Welcome To My Nightmare” från 1975 har han blivit en av de mest framgångsrika och inflytelserika artisterna över tid. Med över 53 aktiva år som artist, totalt 28 album, över 50 miljoner sålda skivor, flera världsturnéer och otaliga utmärkelser har Alice Cooper samlat på sig en hängiven skara fans världen över.

Med sin raspiga röst och en scenshow som innehåller unik rekvisita och scenillustrationer, bland annat pyroteknik, giljotiner, elektriska stolar, fejkblod, reptiler, dockor och svärd kallas Alice Cooper av många kritiker och fans för “The Godfather of Shock Rock”. Med sin inspiration från skräckfilmer, vaudeville och garagerock han har skapat ett makabert och teatraliskt rockmärke designat för att chocka publiken.

2021 släppte Alice Cooper sitt senaste album “Detroit Stories” som är hans tjugoförsta soloalbum. Albumet gick rakt in på förstaplatsen på Billboards Top Album Sales Chart.

Nazareth ställer in sin turné

9 jun 2022

Nu är det officiellt att Nazareth ställer in sin turné i juni och juli. Detta för att en av medlemmarna ska opereras. Tyvärr drabbar detta vår festival då de skulle ha uppträtt på torsdagskvällen.

– Jag vet att många såg fram emot att se sitt favoritband från 70-talet, så även jag. Nu jobbar vi på att hitta en ersättare till de skotska rockbandet, säger Per Ottosson

25:e maj sista dag för inlösen av lördagsbiljetter

20 maj 2022

Ni som köpte endagsbiljetter och planerade att ta er till Töreboda enbart för att få se er favorit Billy Idol på lördagen fick möjlighet att få era pengar tillbaka.

Vi vill nu uppmärksamma er på att onsdagen den 25:e maj är sista dagen för att lösa in köpta endagsbiljetter till lördagen den 9 juli.

För lösa in era lördagsbiljetter behöver ni kontakta Ticksters Ticket Support. Ni når dem direkt på: support@tickster.com eller 0771 47 70 70. Se till att ni skickar med ert referensnummer (10-tecken och finns i kvittomailet) eller har detta tillgängligt ifall ni ringer in. Återbetalning sker till samma konto/betalmedel som ni ursprungligen använde när ni genomförde köpet.

De inlösta biljetterna går direkt ut till försäljning hos Tickster.