7-8-9 juli 2022

Nyheter

Alice Cooper till Törebodafestivalen!

9 jun 2022

– Alice Cooper skulle avsluta sin megaturné i Athen den 6 juli och vi lyckades få honom att stanna kvar i Europa några dagar och ta vägen över Töreboda på väg hem till Detroit. Vi hoppas och tror att detta är en världsstjärna som kommer att tas emot väldigt väl av vår fantastiska publik. Nu närmar det sig!

Många är eniga om att Alice Cooper är mannen som först förde rocken till massorna och i sommar kommer han till Törebodafestivalen!

Sedan hans solodebut “Welcome To My Nightmare” från 1975 har han blivit en av de mest framgångsrika och inflytelserika artisterna över tid. Med över 53 aktiva år som artist, totalt 28 album, över 50 miljoner sålda skivor, flera världsturnéer och otaliga utmärkelser har Alice Cooper samlat på sig en hängiven skara fans världen över.

Med sin raspiga röst och en scenshow som innehåller unik rekvisita och scenillustrationer, bland annat pyroteknik, giljotiner, elektriska stolar, fejkblod, reptiler, dockor och svärd kallas Alice Cooper av många kritiker och fans för “The Godfather of Shock Rock”. Med sin inspiration från skräckfilmer, vaudeville och garagerock han har skapat ett makabert och teatraliskt rockmärke designat för att chocka publiken.

2021 släppte Alice Cooper sitt senaste album “Detroit Stories” som är hans tjugoförsta soloalbum. Albumet gick rakt in på förstaplatsen på Billboards Top Album Sales Chart.

Dela nyheten

Visa alla nyheter