7-8-9 juli 2022

Nyheter

Thundermother rockar på Törebodafestivalen!

29 okt 2021

– Jag fick upp öronen för gruppen när Torbjörn Borg intervjuade trummisen Emlee Johansson från Vartofta i Radio Skaraborg, förklarar festivalgeneralen Per Ottosson.

– De har slagit igenom stort i hårdrockskretsar och är just nu ute på en massiv europaturné. Trots att de spelar en väldigt tuff hårdrock har de melodiösa refränger som gör att musiken fastnar hos lyssnaren – även om man inte är en ren hårdrockare, menar Per Ottosson som konstaterar att bandet kommer att tillföra en rejäl dos energi till nästa års festival.

”Heat Wave”, det senaste albumet från Thundermother, är det musikaliska uttrycket för bandets slående stil – en sofistikerad version av ett AC/DC möter Motörhead-sound med fräscha moderna rockelement och ett rikt 70-talsgroove.

Albumet kom in på de officiella albumlistorna i många länder och stannade där i flera veckor. Aftonbladet gav albumet fyra plus och skrev ”Svenska Thundermother har siktet inställt på världsherravälde. Fjärde albumet ”Heat Wave” hintar om att det troligen bara är en tidsfråga”

Thundermother beskrivs ofta som ett av Sveriges hårdast turnérande band. Med festivaler som Wacken, Graspop, Bråvalla och Metaltown i ryggen, samt förband till inga mindre än KISS på deras Kiss Kruise, gjorde bandet ett hyllat framträdande på en av Sweden Rock’s största scener sommaren 2019. Nu är dom återigen redo att möta den svenska publiken.

Thundermother består av:

Filippa Nässil – gitarr

Guernica Mancini – sång

Emlee Johansson – trummor

Dela nyheten

Visa alla nyheter