7-8-9 juli 2022

Nyheter

Nästa sommars festival blir den sista!

27 sep 2021

Styrelsen för Törebodafestivalen tog nyligen beslutet att nästa års festival i Töreboda blir den sista. Ett beslut som vuxit fram med tiden och givetvis har även pandemin påverkat, förklarar festivalgeneralen Per Ottosson.

– Vi har pratat om det de senaste åren och nu tog vi beslutet. Festivalen genomförs med hjälp av ideella krafter och många av nyckelpersonerna, som varit med sedan första festivalen år 2000, börjar bli till åren. I dagens samhälle är det nästan helt omöjligt att ersätta dem. Festivalen har ju också vuxit under resans gång, menar han.

– De som varit med och jobbat har lagt ner hela sin själ och gjort oerhört många timmar, något som krävs för att genomföra ett så här stort evenemang, påpekar han.

Föreningslivet har förändrats genom åren och idag är det allt färre som är engagerade jämfört med förr.

– Det har gjort det svårt att hitta nya föreningsmänniskor som vill jobba ideellt, påpekar festivalgeneralen.

– Alla sagor har ett slut och det vore fantastiskt att avsluta med flaggan i topp. Vårt mål är att göra den bästa festivalen hittills och vi ska plocka fram alla våra krafter för att lyckas med det, säger han bestämt.

– Festivalföreningen Töreboda 2000 kommer att finnas kvar och vi kommer inte att sluta med lokala evenemang, men det blir inte i nuvarande form, avslöjar han.

Dela nyheten

Visa alla nyheter