7-8-9 juli 2022

Nyheter

Lillasyster klara för Törebodafestivalen 2022

28 okt 2021

Hårdrocksbandet Lillasyster bildades i Göteborg 2006. Från början hette bandet Rallypack, och deras låtar var på engelska, men i samband med att de började göra låtar på svenska bytte de namn till Lillasyster. Martin Westerstrand och Daniel Cordero var tidigare medlemmar i det svenska hårdrocksbandet Lok. Bandets första singel "Berätta det för Lina" släpptes i februari 2007. Debutalbumet Hjärndöd musik för en hjärndöd generation gavs ut under samma år och det var med Rihanna-covern Umbrella som Lillasyster hamnade på Trackslistan för första gången.

Sedan dess har bandet streamat flera guld och platina samt spelat in låten "Till Scandinavium" som, sedan flera år, spelas varje gång hockeylaget Frölunda HC åker in på isen.

2021 deltog bandet i Melodifestivalen med låten Pretender. Bidraget gick vidare till Andra chansen.

– Den lokala känslan som sångaren Martin Westerstrand visat är oerhört kul att se. Han titulerar sig ju som Törebodabo numera, förklarar Per Ottosson.

– Att han dessutom har tatuerat in "Töreboda Rock City" på knogarna som han stolt visar upp i TV gör att det extra kul att hälsa bandet välkomna nästa år, menar festivalgeneralen.

Dela nyheten

Visa alla nyheter