7-8-9 juli 2022

Artister

Victor Leksell

Svensk musikhistoria. Det går inte att beskriva Victor Leksell på något annat sätt. Inte ens 25 år fyllda har han redan gjort ett outplånligt intryck och nu kommer han till Törebodafestivalen i sommar.

Jättehitsen har avlöst varandra sedan 2018 och när ”Svag” släpptes i början av 2020 kände alla att något stort var på gång. Låten blev större än allt och månader senare slog den rekord som den mest streamade låten på ett nordisk språk någonsin. Idag har den över 150 miljoner streams och fortsätter älskas, 1,5 år senare ligger ”Svag” fortfarande stadigt på Spotifys Topp 50. Det är svensk musikhistoria det också.

I juni 2020 kom det hyllade debutalbumet ”Fånga mig när jag faller” med låtar som idag har över 300 miljoner lyssningar på Spotify. I januari släppte han och Göteborgssystern Miriam Bryant singeln ”Tystnar i luren” tillsammans. Den toppade listorna under flera veckor. I maj släppte Victor en tolkning av Veronica Maggios ”Snälla bli min”, som en del av Spotifys firande av 10-årsjubileet för albumet ”Satan i gatan”. Låten gick in etta på topplistan och har idag sålt guld.

Dela artisten

Mer om artisten

Lyssna på Spotify