7-8-9 juli 2022

Artister

Lokala artister

Lokala artister Törebodafestivalen 2022

Flight of Icarus • Planet Indigo Syskonen Särnefält från Töreboda, Christoffer och Elisabeth, gästar festivalen med sina band från Göteborg. Christoffer och Elisabeth har musiken i blodet. Härligt att se dem i sina bandkonstellationer.

Monika Moa Andersson • Smikes • Ulrik Ehn Dessa tre artister spelar fredag eftermiddag på södra scenen. Alla har anknytning till Gullspång och det blir spännande framträdanden att se fram emot.

Gyllene Tribute Skövdebandet tar med sig sina Gyllene-låtar till festivalen. Ett riktigt proffsband! För er som älskar Gyllene Tider är detta en av höjdpunkterna – även en tidig fredag.

Markus Wilson & Kollektivet Markus Wilson är en stor profil inom Falköpings musikliv som inleder festivalen på torsdagen tillsammans med sitt band Kollektivet.

Vildminkarna Ett gäng glada spelmän, som spelar musik och sjunger sånger från förr och nu runt hela Skaraborg. Allt med igenkännande faktor så publiken blir delaktig, glad och trivs.

Mockingbird Hillbillies Bandet från "Billingehill" levererar countryinspirerad musik med känsla. Akustiskt och elektriskt, covers och eget med rötter i Amerikans folkmusik. Bandet bildades våren 2009 och spelade då först covers med ett eget unikt sound.

Kulturskolan Töreboda Kulturskolan ska givetvis vara med. Vi återkommer när deras program är klart.

Sundaymusics Ett lokalt band med musiker från Töreboda. Bandet består av: Saga Eriksson, Ronny Pettersson, Torgny Österlund och Jonny Löfqvist.

Jimmy Bölja Jimmy har alltid varit ett härligt inslag på nästan alla festivaler. Han har verkligen sin egen stil, men det har också har gjort honom till en profil som alla vill se.

– Vid förra festivalen jämförde jag honom med ett vin som bara blir bättre och med tiden. Han uppskattade det mycket. Alltid lika spännande och trevligt att se Jimmy Bölja på vår festivalscen, säger Per Ottosson.

Dela artisten