7-8-9 juli 2022

Artister

GES

– Med sina populära krogshower blev intresset enormt för bandet och jag har varit i kontakt med deras manager och planerat den här spelningen under många år. Jag är oerhört glad över att det gick i lås och det här är troligtvis den största festival som GES spelat på så här långt. För oss är det här ett oerhört bra tillskott till ett redan späckat program, säger Ottosson.

Det som från början startade som en kul session har sedan deras första episka singel ”När vi gräver guld i USA” etablerat sig i den svenska folksjälen som en av våra stora supergrupper. Det blev två GES-skivor som sålde över en halv miljon exemplar och GES blev ett nytt land- märke för svensk popmusik. Resten är, som man brukar säga, historia.

Räknar vi dessutom in Glenmark, Orup och Niklas soloskivor kommer vi upp i miljontals sålda cd:s, singlar och vinyler samt över 130 miljoner streams på Spotify.

Så när GES tar klivet upp på scenen, så kommer våra pophjältar att ta dig med på en intim men storslagen resa, fylld av både GES fantastiska låtskatt och självklart de största hitsen från deras egna solokarriärer. Genom åren har det blivit oräkneliga hits som till exempel ”Hon har blommor i sitt hår”, ”Då står pojkarna på rad”, ”Om”, ”Hon är min” och ”När vi gräver guld i USA”.

Glenmark, Eriksson och Strömstedt – ett stycke svensk pophistoria helt enkelt.

Dela artisten