Törebodafestivalen flyttar fram till 2022

Nu har styrelsen för Törebodafestivalen tagit beslutet att flytta fram sommarens planerade festival till 2022,närmare  bestämt 7-8-9 juli.

– Givetvis är det pandemin som ställer till det och eftersom vi inte kan genomföra en festival med restriktioner, känns det självklart att flytta fram festivalen ett år, säger festivalgeneralen Per Ottosson och tillägger:

– Nu börjar förberedelserna för att skapa en av Sveriges största festivaler 2022.

Uppdatering med festivalgeneral Per Ottosson

Vi fick en pratstund med festivalgeneralen Per Ottosson om hans tankar om den planerade Törebodafestivalen nästa sommar.
 – Vi hoppas naturligtvis att vi ska kunna genomföra festivalen, men allt hänger på hur det utvecklar sig med pandemin, förklarar han.

Magnus Uggla – en efterlängtad repris på Törebodafestivalen

Nu är det klart! Magnus Uggla kommer tillbaka till Töreboda och festivalen nästa sommar. 

The Ark klara för Törebodafestivalen 2021

Redan nu kan Törebodafestivalen släppa första artisten till nästa års festival. The Ark gör ett turnéstopp på festivalens första dag, torsdag 8 juli.

Biljettförsäljningen till Förfesten flyttad igen

Biljettförsäljningen till sommarens Förfest den 3-4 juli var tänkt att starta den 1 maj.

Programmet för förfesten är klart

Preliminärt program 

Förfesten 3-4 juli 2020

Fredag 3 juli

18.00 Förfesten slår upp portarna. After Work &mingel. Restaurang Krubb som ligger på festivalområdet öppnar

19.00 Sound

20.00 Martin Westerstrand och Albin Nyman

21.30 Chris Kläfford

23.00 Da Buzz

Förfesten flyttar fram biljettsläppet

Tanken var att biljetterna till sommaren Förfest i gästhamnen skulle släppas den 1 april. Nu väljer man att flytta fram biljettsläppet en månad till den 1 maj.– Då har vi förhoppningsvis en bättre bild av hur det ser ut med restriktionerna runt Corona-viruset. Vi håller tummarna för att vi kan köra i sommar, säger Per Ottosson.När beskedet om att arrangemang med större folksamlingar inte får förekomma den närmaste tiden blev en mängd event inställda över hela landet. 

Metal Allstars garanterar en avslutning med buller & bång

Senaste artistsläppet till sommarens Förfest i Gästhamnen är Metal Allstars. Ett band som kör hårdrocksklassiker i den kostym de förtjänar enligt Christian ”Kicken” Lundqvist som huserar bakom trummorna i bandet.

Klart för ny Törebodafestival 2021!

Vi har glädjen att släppa nyheten – det blir en ny jättefestival i Töreboda 2021. Den 8-9-10 juli är det dags.
 – Vi i styrelsen tog beslutet att vi kör en ny festival – den åttonde i ordningen – och det känns verkligen häftigt och mycket stimulerande, säger festivalgeneralen Per Ottosson.

Förra festivalen 2018 lockade närmare 55.000 besökare till Töreboda under tre härliga dagar. Världsbandet Pet Shop Boys blev en stor succé tillsammans med många av Sveriges största artister, bland annat Lars Winnerbäck och Icona Pop.