Pet Shop Boys till Törebodafestivalen

Törebodafestivalen arrangeras den 5-7 juli i sommar och som en av de sista bokningarna släpper nu arrangörerna en riktig bomb. Världsbandet Pet Shop Boys kommer till Töreboda i sommar och festivalgeneralen Per Ottosson är mycket nöjd – och lättad.
 – Det är den största produktionen vi bokat någonsin och det har varit ett massivt arbete. Det känns oerhört skönt att vi kunde ro det i hamn och jag kan garantera att besökarna kommer att uppleva en scenshow under lördagskvällen som saknar motstycke, förklarar han.

 

Sebastian Tadros och Mares till ungdomsscenen

Nu släpper vi ytterligare två artister till ungdomsscenen. Mariestadssonen Sebastian Tadros spelade på förra Törebodafestivalen – som ett inhopp med kort varsel. Nu blir han ett av huvudnumren på ungdomsscenen.
Klara för festivalen är det svenska indiepopbandet Mares. Bandet, som bildades 2014, slog igenom med singeln ”Allt du gör och att du finns” som noterat över tolv miljoner spelningar på Spotify.

Molly och Sigrid – festivalklara

 Molly Sandén och Sigrid Bernson gör sällskap till Törebodafestivalen.

Vid 26 års ålder är Molly Sandén ett etablerat namn i den svenska musikbranschen. Efter debuten i melodifestivalen 2009 med låten Så vill stjärnorna har det blivit ytterligare två melloframträdanden; 2012 med ”Why am I Crying” ooch 2016 med ”Youniverse”.

Sigrid Bernson gör debut i årets melodifestival med låten ”Patrick Swayze”. Sigrid är annars mer känd som dansare i tv-programmet ”Lets Dance”.

LBSB och Tjuvjakt till ungdomsscenen

Nu kan vi släppa två band till festivalens ungdomsscen – LBSB och Tjuvjakt

LBSB är fyra maskprydda män som alla är rotade i Västerås. Genom sina olika bakgrunder inom musik har de kreativa medlemmarna i gruppen skapat ett unikt sound med dansanta melodier, tunga rytmer och fyndiga texter.

Tjuvjakt är bandet som vände upp och ner på musiksverige under våren 2017 då de släppte debutalbumet ”Pojkvän”, vilken innehåller megahiten och förstasingeln ”Tårarna i halsen”.

Sweet och Lillasyster klara

Törebodafestivalen kan stolt presentera två tunga bokningar. Glamrockarna i The Sweet kommer att förgylla tillvaron för festivalbesökarna. Ett band med massor av hits i bagaget. "Fox on the Run", “Ballroom Blitz", "Hell Raiser", "Wig Wam Bam" och många andra. The Sweet har sålt över 55 miljoner skivor och har haft 34 singelettor världen över.

Hårdrocksbandet Lillasyster bildades i Göteborg 2006. Mängder av spelningar upp och ner i Sverige och släpp av ett antal tunga skivor har givit bandet en hängiven skara fans. Nu kommer dom till Törebodafestivalen!

En het trio artister – publikfavoriter

Nu kan vi mycket stolta släppa en trio artister.

Rydell & Quick • Publikfavoriterna Rydell och Quick som efter att ha varit med på alla festivaler nästan kan kallas festivalens husband.

”Hits of the 60`s” • Svenne Hedlund, Clabbe af Geijerstam, Lennart Grahn & Janne Önnerud gör gemensam sak, ett unikt samarbete där dom lirar de gamla hitlåtarna.

Icona Pop – electropopduo i världsklass

 – En av våra skarpaste bokningar någonsin!
Festivalgeneralen Per Ottosson är mycket nöjd över att han kunnat knyta en av Sveriges största musikaliska exporter till årets Törebodafestival.
Icona Pop –  Caroline och Aino – möttes på en fest 2009 var det kärlek vid första ögonkastet. Fast beslutna om att skapa ”det bästa bandet någonsin”, inleddes deras musikaliska samarbete redan dagen efter. Det dröjde inte länge innan de släppte sin första singel ”Manners”, vilket kom att bli startskottet till musikundret vi idag kallar för Icona Pop.

Darin – efterlängtad artist tillbaka i Töreboda

För fem år sen var Darin på plats i Töreboda för att uppträda på Rocksommar i Gästhamnen. Nu är han tillbaka – ännu bättre och med ett helt knippe hits i bagaget. Vi kan med glädje berätta att en av Sveriges mest spännande artister är klar för sommarens festival.

 

Dieselrock med Mustasch

Det blir garanterat tung-gung på torget i Töreboda när hårdrocksbandet Mustasch äntrar scenen nu i sommar. Bandet bildades 1998 i Göteborg och det är ett imponerande CV bandet har fått ihop med tio album, dunderhiten ”Double Nature”, utsålda turnéer i Sverige, förbands- och headlineturnéer med Motörhead, Gluecifer och kultbandet Rose Tattoo i Europa och flera grammisar i bagaget.

Asta Kask & Zillah & Totte festivalklara

Två nya artister är klara för sommarens festival. Törebodas "eget" punkband Asta Kask kommer att förgylla tillvaron.

Barnens favorit Zillah med sin kompis apan Totte kommer att glädja de yngre besökarna.

Sidor