Lillasyster

  • Webben
  • YouTube

Hårdrocksbandet Lillasyster bildades i Göteborg 2006. Bandets första singel "Berätta det för Lina" släpptes i februari 2007. Debutalbumet med titeln “Hjärndöd musik för en hjärndöd generation” gavs ut i maj 2007. I oktober 2007 släpptes en video med Rihanna-covern Umbrella. Med den hamnade Lillasyster den 3 november 2007 för första gången på Trackslistan.

Från början hette bandet Rallypack, och deras låtar var på engelska, men i samband med att de började göra låtar på svenska bytte de namn till Lillasyster. Martin Westerstrand och Daniel Cordero var tidigare medlemmar i det svenska hårdrocksbandet Lok.

I maj 2009 släpptes gruppens andra fullängdsalbum, Det här är inte musik, det här är kärlek. Första singel från albumet var Andreas som släpptes i april samma år, med b-sidan Rad efter rad. I november 2010 meddelade Daniel Cordero att han slutar i Lillasyster, skälet var att han ville ha mer tid till sin familj.

Under 2011 spelade bandet in låten Till Scandinavium, låten är specialskriven för hockeylaget Frölunda HC och spelas när laget åker in på isen. Martin Westerstrand som är sångare i bandet fick även sjunga svenska nationalsången live på en match mellan Frölunda och Luleå.

Under 2011 släppte Lillasyster singeln Så jävla bra från det kommande albumet. Den 25 januari 2012 släpptes nya albumet 3 som var det första med basisten Andy Oh My God (egentligen Andreas Bladini) och även det första albumet där bandet samarbetat med skivbolaget Ninetone Records. Andra singeln från skivan heter Motley Crew.

2013 släppte Lillasyster en Katy Perry-cover med låten Roar.

Det senaste albumet -- med den koncisa titeln "4" släpptes 2016.
Precis i dagarna kom nya singeln “Krig” ut.

Bandet presenterar sig så här själva på sin Facebook-sida:
“Fyra smutsiga, svettiga medelålders tjockisar som fortfarande sparkar alla andra bands stjärt så det tjongar i kaklet. Flera gånger Grammisnominerad hård jävla hårdrock på svenska, med låtar som "Så jävla bra", "Berätta det för Lina", "Kräkas", "Nog", "Umbrella" och "Roar".”