Uppdatering med festivalgeneral Per Ottosson

Vi fick en pratstund med festivalgeneralen Per Ottosson om hans tankar om den planerade Törebodafestivalen nästa sommar.
 – Vi hoppas naturligtvis att vi ska kunna genomföra festivalen, men allt hänger på hur det utvecklar sig med pandemin, förklarar han.

Eftersom den gångna sommaren blev helt utan konserter och festivaler är det många artister som är sugna på att komma ut på vägarna. Per Ottosson har redan bokat in flera artister till nästa år.
 – Jag har redan bokat The Ark och Magnus Uggla. Sedan är det ytterligare några stora namn som inte är släppta än. Det är dock bara svenska artister.
På den utländska sidan ser det tyvärr mörkt ut. Internationella artister vill oftast ha betalt i förskott och med tanke på framtiden känns det osäkert att betala för något man inte vet om man får, menar Ottosson.

Ottosson konstaterar att han blir en smula nedstämd när det meddelas från Folkhälsomyndigheten att det antagligen kommer att finnas restriktioner det närmaste året.
 – Festivalen kan inte köra med begränsningar utan det måste vara släppt på allt om vi ska genomföra det hela, påpekar han.

På senaste mötet med festivalstyrelsen kom frågan om vad som händer om det inte går att genomföra nästa sommars festival.
 – Vi var alla eniga om att i så fall skjuta upp det till 2022. Vi får helt enkelt avvakta utvecklingen. Antagligen tar vi i festivalstyrelsen ett skarpt beslut runt månadsskiftet mars-april. Det är då
vi brukar släppa biljetterna och då lär det finnas beslut om vad som gäller för sommaren, menar Ottosson.
 – Jag är tacksam över att vi inte har stora kostnader med personal, hyror och annat. Vi kan spara vår buffert intakt tills det äntligen är dags. Många av våra kollegor i festivalbranschen har stora problem som inte vi dras med, konstaterar han.