Metal Allstars garanterar en avslutning med buller & bång

Senaste artistsläppet till sommarens Förfest i Gästhamnen är Metal Allstars. Ett band som kör hårdrocksklassiker i den kostym de förtjänar enligt Christian ”Kicken” Lundqvist som huserar bakom trummorna i bandet.
– Törebodas förfest måste vara århundradets föråkare! Jag har fina minnen från just därifrån. Jag var där 2006 med The Poodles, det var vår första riktigt stora turné efter att vi hade slagit igenom i Melodifestivalen. Jag har haft kontakt med arrangören var tredje år sedan dess men det är mycket som ska stämma in för att man ska få en bokning. Det har inte blivit av förrän nu när solarna stod rätt så det känns skitkul. Vi i Metal Allstars gör förbaskat bra shower. Om man går på en spelning med oss får man höra klassiker i den kostym låtarna förtjänar och inte någon Buttericks-kostym med sänkta tonarter, säger Christian ”Kicken” Lundqvist till tidningen GT.

Bandet består av Christian ”Kicken” Lundqvist som spelat med The Poodles och med sångaren i Saxon – Biff Byford. Mats Leven från Candlemass och Yngwie Malmsteens band, Peter London från Crash Diet och Rob Marcello från Danger Danger.

Klara Förfest-artister sedan tidigare är:
• Arvingarna
• Noice
• Chris Kläfford
• Victor Leksell
• Da Buzz
• Tightrope – ELO Tribute

 – Jag har några artistsläpp kvar men allt ska vara klart tills dess att vi släpper biljetterna den 1 april. Och det blir biljetter till ett väldigt förmånligt pris kan vi styrelsen lova. Alla ska känna sig välkomna och ha möjlighet att gå under de två dagarna, säger festivalgeneralen Per Ottosson.