Icona Pop – electropopduo i världsklass

 – En av våra skarpaste bokningar någonsin!
Festivalgeneralen Per Ottosson är mycket nöjd över att han kunnat knyta en av Sveriges största musikaliska exporter till årets Törebodafestival.
Icona Pop –  Caroline och Aino – möttes på en fest 2009 var det kärlek vid första ögonkastet. Fast beslutna om att skapa ”det bästa bandet någonsin”, inleddes deras musikaliska samarbete redan dagen efter. Det dröjde inte länge innan de släppte sin första singel ”Manners”, vilket kom att bli startskottet till musikundret vi idag kallar för Icona Pop.

Monsterhiten ”I Love It” släpptes 2012 och med det fick fick Sverige en ny internationell popsensation. I USA såldes 3 miljoner downloads av singeln – och den fanns även på en mängd topplistor över världen. I skrivande stund har den över 263 miljoner lyssningar på Spotify. Icona Pop syntes också i ett flertal tv-serier och talk-shows. De har även fått en Grammis i kategorin ”Årets nykomling” samt två P3 Guld-utmärkelser i kategorierna ”Årets låt” och ”Årets grupp”.

Efter världshiten ”I Love It” har Icona Pop haft flera hits med låtar som ”All Night (guldsingel i USA, platinum i Sverige), ”We Got The World” och ”Girlfriend”. Förra året släpptes ”Emergency” som snabbt blev en hit världen över och följdes av en förbandsturné till One Direction i USA.

Nu kommer de till årets Törebodafestival och det är ingen vågad gissning att det blir rejält med allsång på torget till alla hitsen och inte minst “I love it”.