Förfesten 3-4 juli 2020

Traditionsenligt arrangeras det Förfest i Töreboda gästhamn året innan Törebodafestivalen och den 3-4 juli är det dags.

Det är första gången Förfesten går loss under två dagar och det blir ett starkt startfält som festivalgeneralen Per Ottosson bjuder publiken på.
 
Sedan tidigare är Arvingarna och Chris Kläfford klara och nu har det tillkommit fler artister.
– Det blev lite större än jag tänkte från början, men nu kör vi så det ryker. Det blir ju även Förfest i två dagar så fler artister var ett måste, konstaterar festivalgeneralen Per Ottosson.
 
Nu fylls startfältet på med Noice, Victor Leksell, Da Buzz och lokala ELO-coverbandet Tightrope.  

Per Ottosson avslöjar att det även finns några artistsläpp kvar.
 – Allt ska vara klart tills dess att vi släpper biljetterna den 1 april. Och det blir biljetter till ett väldigt förmånligt pris kan vi styrelsen lova. Alla ska känna sig välkomna och ha möjlighet att gå under de två dagarna.

Noice gjorde ju ett bejublat framträdande på förra festivalen 2018 och nu är de alltså tillbaka i Töreboda – till mångas förtjusning.
 – Det var lätt kaotiskt på festivalen. Många fick inte plats och Per Ottosson fick gå in och styra upp det. Det var som i fornstora dagar, konstaterar Peo Thyrén i Noice.
 – Jag vet att SVT kommer att visa en dokumentär om bandet nu i vår så håll utkik – det blir en bra uppladdning inför sommaren, säger Peo.

Tightrope startades för snart ett år sedan och består av medlemmar som är handplockade för att göra Electric Light Orchestras musik till en  oförglömlig upplevelse och spelning.

Da Buzz – den svenska popgruppen som slog igenom år 2000 med dunder och brak har idag otaliga hits i bagaget! 
Trots att han bara är strax över tjugo förfogar Victor Leksell har redan över superhits som Klär av dig, Allt för mig och inte minst Tappat som har passerat tjugo miljoner Spotify-spelningar.