Volster

Volster började 1996 när några vänner spelade in en demo på fyra låtar, mest på skoj. Sjutton år senare tas tråden upp igen och tanken på att göra något av låtarna dyker upp. Men modern teknik görs nya inspelningar av låtarna och det börjar snickras på nya låtar med målet att sätta ihop ett band. Bandet består vid denna tidpunkt av Ulf Andersson (gitarr) och Henrik Lundberg (bas) som bägge har ett förflutet i bland annat bandet Masquerade som existerade och gav ut skivor i slutet av 80- och början av 90-talet med turné i bland annat Japan. Sökandet efter sångare och trummis börjar och av en slump stöter Henrik på Peter Tenning under en bröllopsfest. Peter tar platsen som sångare i bandet och efter ytterligare sökande tar slutligen Daniel plats som trummis och bandet är redo för framtida utmaningar.

Musikaliskt är Volster ett melodiöst hårdrocksband med rötter i 70-, 80- och 90-talets rockband men med influenser även av modernare tongångar. Vi gör den musik vi själva skulle vilja lyssna på och hoppas att det finns fler som fortfarande älskar den här typen av musik!
Skivbolaget ROAR (Rock of Angels Records) från Grekland blev intresserade och signade bandet och nu har skivan Perfect Storm släppts. Den har fått fantastiska recensioner i hela Europa. Skivan är producerad av Max Norman i New York som tidigare har producerat åt kända rockstjärnor som bl.a Ozzy Osbourne, Megadeath, Lynch Mob med mera samt mixad av Thomas “Plec” Johansson (Soilwork, Onslaught, Armageddon, Degradead, Dynazty) at the Panic Room
Volster är Ulf Andersson, gitarr, sång, Henrik Lundberg, bas, Peter Tenning, sång, Daniel Granlund, trummor.