Estherlivia

  • YouTube

På mindre än ett år har 20-åriga Estherlivia (Esther Ribbstedt Österman) från Mariestad gjort sig ett namn på både den svenska och den internationella musikscenen. Hon satte ribban högt direkt med egna singeln ”If I EverFeel Again” där hon bjöd in Elin Bergman på sång. Singeln hyllades i bloggar och media världen över och ledde bland annat till ett samarbete med den Nya Zeeländska stjärnan Robinson. Estherlivia har efter detta släppt ett antal låtar som rönt stor framgång – inte minst på Spotify.

Estherlivia började 2012 producera hip hop-beats hemma i källaren i Mariestad. Helt självlärd arbetade hon fram ett eget sound med inslag av hip hop och electronica som för tankarna till 90-talets musikscen i Bristol. Samtidigt dansade, koreograferade, fotade och tecknade hon, men landade till slut i musikskapandet som sedan dess har varit prio ett. 2016 flyttade hon till Stockholm och skaffade så många kontakter som möjligt. Det ledde till att hon började DJ:a på stans populäraste ställen som Taverna Brillo, Obaren, Lydmar och Carousel – bland annat.
 – En kanonbokning för Törebodafestivalen. En tjej som vi garanterat kommer att få höra mycket av i framtiden, förklarar Daniel Arnham, en av de ansvariga för ungdomsscenen.